— In English below —
Under två kvällar på höstlovet lärde vi ut spelprogrammering i Unity för nyfikna ungdomar i åldern 12 – 15 år. Vilka härliga kvällar det blev, med mycket energi och vilja att lära bland alla deltagare!  

På kursen, som varade 3 timmar, fick ungdomarna jobba två och två där målet var att göra ett litet spel med en bumling som skulle programmeras så att den gick att styra. Med våra förbereda uppgifter och med oss som hjälp på plats lyckades alla att bygga ett litet spel, vissa hann dessutom lägga till flera saker såsom att bumlingen kunde samla mynt och att två personer kunde styra varsin bumling.

Vi hade det väldigt mysigt på Skäggetorps Bibliotek, med varm stämning bland alla och gott tilltugg för att hålla energin på topp. Vi hoppas att de som deltog fick en bra introduktion till Unity, fick lära känna nya vänner och fick intresse för att fortsätta med programmering och spelutveckling i Unity!

Vi satsar på att försöka anordna fler spelkurser i framtiden, håll utkik på vår hemsida och sociala medier!  

During two evenings on this years autumn holiday curious, young people between 12 – 15 years had the chance to learn game programming in Unity. We had a wonderful time, with much energy and a great will to learn from all participants! The goal of the course, which lasted 3 hours, was in groups of two create a small game with a boulder and program so the boulder could be controlled. All participant managed to at the end of the course create a game with our prepared tutorials and with our guidance, some participants also programmed even more into thier game such as making the boulder to collect coins and making it possible for two players to steer one boulder each. We had a cozy time in the library in Skäggetorp, with a warm mood and tasty snacks to keep the energy on top. We hope that the participants got a god introduction to Unity, met some new friends and want to keep learning programming and game development in Unity! We hope to arrange more courses in the future, follow our updates on our web-page and social media!